12 от най-зловещите места (част 1)

Хелтаун

я11Името на Хелтаун съвсем не е случайно, превежда се като „Адския град“.

През 70-те години американското правителство решава да превърне градчето в национален парк и така жителите му се изнасят. Проектът не се състоял и така Хелтаун се оказал с безпризорни къщи, които така и не били сринати. Мястото се превърнало в класическия призрачен град, където липсва човешко присъствие. Част от сградите са обгорени, защото там се се провеждали тренировките на местната пожарна.

Слуховете свързани с това запустяло място също са доста мрачни. Говори се, че по отбивката на околния Станфордски път, могат да се срещнат привидения и мутанти. Доста зловещо място е и местното гробище.

Гробището в Стал

я2Стал е малък град в щата Далас. Въпреки това може да се каже, че се намира в средата на нищото, а жителите които го населяват са не повече от 20 души.

Две трагедии са разтърсили този малък град в началото на 20 век.

Жител на града е решил да изгори нивата си, за да освободи място за нови посеви, но за нещастие по-късно е открил обгореното тяло на сина си в същата тази нива.

Друг мъж е изчезнал безследно и по-късно е бил открит обесен в гората.

След тези случаи гробището в град Стал е започнало да привлича вниманието на всякакви ентусиасти и писатели на книги. Дори енциклопедичната Weird US е отделила специално внимание на градът и в нея е написано:

„Някои гробища из САЩ, вдъхват чувството за прокълнатост и усещането за обитавано от духове място.  Гробището в Стал е едно от тези места“.

Мистериозната къща в Уинчестър

я3Kъщата на мистериите се намира в Сан Хосе. Имотът се състои от 160 стаи, множество коридори, стълбища, тайни проходи и врати и човек може буквално да се изгуби.

Къщата носи името на Сара Уинчестър. Историята е следната: Сара губи съпруга си и дъщеря си края на 19 век. Потънала в мъка тя решава да посети медиум, който и казва, че е обсебена от душите на починалите, които са убити с оръжията, произведени от семейния им бизнес – пушките „Уинчестър“. Единственият начин, по който може да намери утеха е… да започне да строи къща и да не спира до края на живота си.

Сара послушала медиума и през 1884 година започнала да строи имението, като това продължило 38 години! Така тя успяла да изгради огромния комплекс и дори няколко пъти се губила в него. Семейство Уинчестър смятат, че множеството тайни врати, коридори и стълбища са били построени с цел, да държат призраците далеч от Сара.

Хъмбърстоун и Ла Нория

я44Хамбърстоун и Ла Нория са били миньорски градове, които днес са изоставени. В тях е добивана силитра, а икономиката бързо достигнала възход и процъфтяла. Последвали Голямата депресия и още няколко икономически удара върху Чили и през 1958 година, бил обявен пълен фалит на бизнеса. Само след две години градовете се обезлюдили.

Според витаещите слухове, мъртвите в Ла Нория излизат посред нощ от гробовете си и се лутат из града. Множество фотографии на призраци са заснети в Хъмбърстоун. Имайки предвид тези две неща, не е чудно, че хората живеещи в околните селища отказват да пристъпят там.

В действителност някои от гробовете в Ла Нория са отворени и телата на починалите се виждат изцяло. Не е ясно чие дело е това.

прочетете част 2

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

 

Един коментар
  1. Ив. 6 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.