„Роскосмос“ ще създаде апаратура за следене на космическите отпадъци

космос 1Федералната космическа агенция „Роскосмос“ обяви тендер за изготвяне и поставяне на оптично-електронни комплекси за откриване и измерване на параметрите на движение на космическите отпадъци.

Работите по изготвянето и изпитанията на апаратурата трябва да се контролират от военното представителство на министерството на отбраната на Русия. Гаранционният срок на комплекса възлиза на 5,000 часа в течение на 5 години.

Заявки за участие в тендера се приемат до 9 юни, окончателните резултати на открития конкурс ще бъдат обявени на 11 юни. Срокът за изпълнение на работите е декември 2015 година.

Вижте още:

Япония изстреля сателит за наблюдение на природни бедствия

инфо: http://bulgarian.ruvr.ru/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.