Унгарски изобретател създаде крушка, която се захранва от водорасли

6Унгарски изобретател е създал концептуална осветителна крушка, която се захранва от водорасли, предаде БТА.

Проектираната от Гюла Бодони „AlgaeBulb“ пренася идеята за мащабната система за култивиране на водорасли на микрониво.

Известно е, че водораслите имат огромен потенциал като източник на „зелена“ енергия, но за целта са необходими големи съоръжения и огромни количества микроорганизми.

Бодони е свел процеса до микрониво, създавайки централа в осветителна крушка, за захранването на която не е необходим външен източник на електричество. Част „AlgaeBulb“ действа като контейнер за водораслите.


С помощта на миниатюрен компресор за въздух, резервоар и хидрофобен материал, микроорганизмите генерират достатъчно електричество за захранването на крушката за ограничен период от време.

Макар и все още концептуална, разработката на унгарския изобретател може да се окаже алтернативно решение за достъпна „зелена“ енергия.

инфо: http://www.factor-news.net

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.