„Най-грозната жена в света“, Лиси Веласкес, разкрива смисъла на щастието и красотата

лилиЛизи Веласкес е на 24 години и тежи едва 26 килограма. Тя не е болна от анорексия, нито страда от друго хранително разстройство. В действителност, тя се храни 60 пъти дневно (!), приемайки средно между 5000 и 8000 калории за 24 часа, но е неспособна да наддаде и грам, тъй като се е появила на този свят без мастна тъкан в резултат на тежко нелечимо заболяване. Според експертите Лизи е един от едва трите случая на неонатален прогероиден синдром в света – състояние, което ускорява неимоверно процеса на стареене и е причина за екстремно ниското тегло и пълната слепота на едното око, от които страда младата американка.

Преди години, докато все още учи в гимназията, Веласкес открива в YouTube видео, заснето от нейни съученици, което е озаглавено „Най-грозната жена в света“. Видеото е гледано милиони пъти, а самата Веласкес постоянно е обект на подигравки и вижда втренчени в нея погледи навсякъде, където се появи. Този момент е повратен в живота на младата жена, която трябва да реши дали да позволи да се превърне в жертва на онези, които проявяват жестокост към нея, без да изпитват каквото и да било съчувствие към причината за състоянието й, или да намери сили и мотивация в себе си, за да живее пълноценен, изпълнен със смисъл и щастлив живот, напук на всичко.


Въпреки крехката й възраст /и физика/, Лизи избира второто и не само не допуска отчаянието и самосъжалението да диктуват над разума и емоциите й, но трансформира омразата, с която се сблъсква, в силна вътрешна мотивация, която иска да вдъхне на колкото се може повече хора. Ето защо тя написва и издава през 2012 година книгата Be Beautiful, Be You /Бъдете красиви, бъдете себе си/, а в края на 2013 година се съгласява да вземе участие в събитие на TED, което се провежда в Остин и е част от програмата на TEDx, чрез която организации, общности или отделни личности представят и популяризират своите концепции, новаторски идеи и постижения пред публика. Беседите на TEDx могат да бъдат гледани и в сайта на организацията, което неимоверно разширява аудиторията им.

лили1Изправяйки се пред публиката, Веласкес, която продължава образованието си в Texas State University в Сан Маркос, обяснява как е взела решение на противодейства на отрицателните емоции с амбиция и да се самоопредели като личност на базата на собствените си критерии и разбирания. Наред с високия й дух и ораторски умения, сред качествата, с които Веласкес впечатлява и бързо спечелва симпатиите на онези, които наистина искат да чуят онова, което тя иска да им каже, е блестящото й чувство за хумор.

Така например тя е намерила решение на проблема с нередките прояви на грубо отношение към нея, заставайки така, че хората, целящи да наранят чувствата й, да се намират вдясно от нея /дясното й око е с пълна загуба на зрението в резултат на неонаталния прогероиден синдром, така че в буквален и преносен смисъл тя е „сляпа“ за всичко, което се намира вдясно от нея/. Също така Веласкес заявява, че изгаря от желание да отиде в Weight Watchers /международната компания, занимаваща се с програми и предлагането на продукти за загуба на теглото/ или внякоя фитнес зала, където да служи като „образец“.

По време на своята беседа Веласкес провокира публиката да се замисли над важните неща в живота на всеки, като задава въпросите: „Кое е нещото, което ви прави такива, каквито сте? Може би е вашето минало? Приятелите ви? Семействата ви?“ Тя е убедена, че ако човек съумее да намери щастието вътре в себе си и да бъде двигател на собствения си живот, той ще бъде неуязвим за онези, които се опитват да го унижават и потискат.

„Животът ми не е никак лек, срещала съм много трудности по пътя си, но няма проблем. Аз ще направя така, че моите цели, моите успехи и моите постижения да ме представят като личност, а не външността ми“, заявява Веласкес. В интервю, дадено през 2012 година, тя призна, че макар много хора да си мислят, че се е научила да преглъща всичко, живеейки с болестта си откакто се е родила, бидейки нормално човешко същество и тя се е чувствала наранена от лошото отношение към себе си. Днес обаче Лизи демонстрира вътрешна сила и увереност в собствените си възможности, за които много и напълно здрави хора могат само да мечтаят.

Прочетете още:

30 годишна жена в тяло на бебе

инфо: http://lifestyle.framar.bg/

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

loading...
6 коментара
  1. Анонимен 6 години ago
  2. Kotka 6 години ago
  3. V 6 години ago
  4. Анонимен 6 години ago
  5. Светланка 6 години ago
    • Лина 5 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.