Учени алармират: Полюсите на Земята се преобръщат! Ще ни връхлети смъртоносна радиация

земяМагнитното поле на Земята е отслабнало с 15% през последните 200 години, което може да доведе до размяна на полюсите на планетата, пише „Телеграф“. За това алармират датски учени.

Изследователите не са сигурни кога ще настъпи промяната и до какво може да доведе.

Съществуват сериозни опасения за непоправими пробиви в озоновия слой на атмосферата от агресивните слънчеви лъчи. Те могат да извадят от строя електронните системи, да променят радикално климата, както и да предизвикат епидемия от ракови заболявания.


Течното ядро на Земята генерира магнитно поле, което защитава планетата дори от опустошителните слънчеви ветрове. Защитните му функции се простират на хиляди километри в Космоса, а магнетизмът му влияе на всичко от глобалните комуникации до миграцията на животни и метеорологичните явления.

Радиацията на повърхността на Земята също ще се увеличи, като учените прогнозират, че смъртносонските излъчвания ще се увеличат двойно.

инфо: http://www.dnesplus.bg/

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.