Малките тайни на фън шуй, които ще ви накарат да се чувствате по-добре вкъщи

„Вятър и вода“

фън шуй 1Според Ричард Уебстър, най-големият капацитет по Фен Шуй (думите означават ‘вятър и вода’)  в света, спазването на някои установени преди векове правила ни гарантира по-добро качество на живот. Което пък зависи от жилището ни, от разположението на всяко помещение в него, от мебелите, завесите и куп други неща.

Фен Шуй създава равновесие между хората и предметите, между нашия дух и външния свят, като ни позволява най-вече и преди всичко да се чувстваме добре у дома си. Така или иначе на всички ни е приятно, когато се озовем сред стилен и красив интериор и, обратното – изпитваме желание да побегнем веднага, ако попаднем в някое мръсно, занемарено и неподредено жилище.

Нещо повече – както твърдят специалистите по Фен Шуй, самият факт, че полагаме грижи за мястото, което обитаваме, вече е знам за душевно равновесие и зрялост. Те отиват и по-далеч, като ни обещават щастие, пари, завиден успех, стига да не отблъскваме от себе си позитивната енергия на природните сили.

Чи в три урока

1. Чи е жизнената сила, която циркулира навсякъде около нас. Влиза вкъщи през входната врата и прозорците, а благоприятна среда за нея създават растенията, чистият въздух, отсъствието на прекалено много мебели.

2. За да се движи по-бързо и да не бъде в застой Чи, ние трябва да проветряваме, да чистим и да подреждаме дома си. Всъщност, с Фен Шуй или без него, знаем добре, че мръсната кухня се превръща в развъдник на микроби, а прекомерно отоплената спалня може да предизвика алергични пристъпи.

3. Чи се дели на Ин и Ян. Ин е тъмната, пасивна, женска страна на нещата. Ян е светлата, активната и мъжката. Двете енергии се допълват, без да се противопоставят една на друга. Къде да търсим връзката им с Фен Шуй? В това, че непременно ще се почувстваме зле в една изцяло черна или изцяло бяла стая.

Преобладаването на Ин или на Ян пречи на съня, не ни позволява да релаксираме или, напротив, да се концентрираме по-добре в това, което вършим.

Петте елемента

За да постигнем щастието, те трябва да са навсякъде в дома ни и при това да се уравновесяват.

Дърво – присъства в растенията, мебелите, във всички или зелени предмети. Закриля интуицията и творческите способности. * Ако е в излишък, човек става прекалено сериозен, губи чувството си за хумор. * Ако липсва, интелектуалните ни възможности намаляват.фън шуй 2

Огън – откриваме го в осветителните тела, свещите, червените вещи, домашните животни, статуетките, пирамидалните и триъгълните форми. Прави ни по-динамични и ни улеснява в установяването на контакти. * Ако е в излишък, ние ставаме по-агресивни и нетърпеливи. * Ако липсва, започваме да се отнасяме хладно и безразлично с близките си.

Земя – елементът намира убежище в глинените и керамичните съдове, порцелана, тухлите, мрамора, във всичко жълто или кафяво, в пясъка, кристалите, в квадратните и правоъгълните форми. Повишава физическата сила, прави ни по-стабилни и чувствени, по-подредени. * Ако е в излишък, утежнява отношенията с хората, създава напрегната атмосфера. * Ако липсва, ние се превръщаме в нестабилни и хаотични личности, които не знаят какво искат.

Метал – присъства в металните мебели и предмети, във всичко бяло и посребрено, в кръглите и овалните форми. Закриля жизнеността, бързината на ума, съобразителността и способността да се съсредоточаваме. * Ако е в излишък, ние се превръщаме в консервативни ‘сухари’, ненавиждащи промените. * Ако липсва, нерешителността и притеснителността обсебват съзнанието ни.

Вода – тя е във фонтаните, аквариумите, огледалата, стъклените предмети, във всичко синьо или черно, във вълнообразните форми. На този елемент дължим завидната си интуиция, научаваме се да релаксираме пълноценно, общуваме по-лесно. * Ако е в излишък, въображението ни закърнява. * Ако липсва, стресът и безпокойството стават наши постоянни спътници.

инфо: http://www.belladonna-bg.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.