След 10 години на Марс ще се появят зеленчуци

марсХоландски изследовател Вихо Вамелинк предположи, че след 10 години на Марс ще бъде напълно възможно да се отглеждат зеленчуци и плодове.

Вамелинк е провел 50-дневен експеримент на „копие на Марс“, което се намира в близост до хавайските вулкани. Там са създадени условия, близки до марсианската среда.

След приключването на експеримента ученият с изненада е открил, че посадените от него 14 сорта растения са започнали активно да растат, а някои дори са разцъфтяли.

Заключителният етап на този експеримент ще достигне директно до Марс, където в бъдеще трябва да се отправи експедицията.

Вижте още: 

Атлантида е била на… Марс

инфо: http://bulgarian.ruvr.ru/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.