Машинка ще разгадава сънищата ни

сънУстройства за разгадаване на сънищата съвсем скоро могат да излязат на пазара.

Екстравагантната идея може да види бял свят, след като екип от германски учени в Гьоте университета във Франкфурт провел експерименти върху 27 мъже и жени. Учените изпращали през черепа слаб електрически импулс към фронталните и страничните дялове на мозъка.


Това ставало след три минути непрекъснат парадоксален сън, при който сънуващият не знае, че сънува. Малко след това пациентите били будени и разпитвани за сънищата им.

Тази техника може да се използва за терапия за облекчаване на някои симптоми на шизофрения, посттравматичен стрес или повтарящи се кошмари.

Вижте още: 

10 неразгадани мистерии на човешкия мозък

инфо: http://novinar.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.