Момичето, родено без нос и очи, ще сбъдне голямата си мечта (видео)

17-годишната тийнейджърка Касиди Хупър, известна като момичето, което няма очи и нос, вече се подготвя за своята последна хирургическа интервенция, която най-после да я дари с нос.

Младото момиче се ражда без очи и нос, а състоянието й истински шокира лекарите тогава, защото тя няма каквито и да било други увреждания.

Когато е 11-годишна, Касиди решава, че иска да се сдобие с нормално човешко лице и започва серия от операции, които да сбъднат голямата й мечта.

Решаващата й операция ще се проведе на 31 юли, когато лекарите ще вземат кост от нейните ребра, която ще бъде поставена на челото й, формирайки по този начин „мост” за нейния бъдещ нос.


През месец юни Касиди претърпява подготвителна операция, когато двете дупки, където би трябвало да се намират нейните очи, са приближени, част от челото й е свалено надолу и е опъната достатъчно кожа, която да покрие бъдещия й орган.

Тийнейджърката вече очаква с нетърпение операцията, след която се надява да започне и своята първа работа в градската библиотека.

„Мисля си каква реакция ще имат всички, когато най-после ме видят след последната операция. Смятам, че те ще са много развълнувани“, споделя Касиди, която след операцията ще може също така за първи път да диша и мирише със собствения си нос.

инфо: http://www.chudesa.net

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.