Учените нямат обяснение за мистериозна мрежа от Амазонка (галерия)

Странно изглеждаща структура, подобна на паяжина, бе открита в амазонската джунгла  в Перу и на този етап никой не може да каже какво животно я е направило и какво представлява, включително и учените.

Уникалното формирование прилича на миниатюрна кула, около която има кръгла ограда с диаметър не повече от 2см.

Мистериозната мрежа е била открита от докторанта на Техническия университет в Джорджия Трой Александър. Той споделил откритието си както с всичките си колеги, така и в социалната мрежа Reddit. Нито учените, нито редовите посетители могли да кажат какво животно е сътворило мрежата и каква е целта и.

Възможно е в нея да се съдържат яйца или какавида. За каквото и да служи тази странна паяжина, шансът тя да е направена от непознат биологичен вид е доста висок, тъй като в джунглите на Амазонка се смята, че има милиони неоткрити биологични видове.

В скорошно проучване  в дъждовните гори на Панама, обхващащо район, който е не по-голям от едно село, бяха преброени 25 000 вида членестоноги (биологичен тип, включващ паяци и насекоми), от които познатите са били едва около 30%.  Смята се, че в дъждовните гори най-вероятно непознатите на науката биологични видове все още са около няколко милиона.

За сравнение членестоногите са най-многобройният тип безгръбначни животни на планетата, 0т които са познати повече от милион и половина вида.

This slideshow requires JavaScript.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

3 коментара
  1. Йорданка 11 години ago
  2. Анонимен 11 години ago
  3. rositca ivanova 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.