Най-радиоактивният мъж (видео)

яп

Наричат 53-годишния Наото Матсумура радиоактивният мъж. Той е японски фермер и е отказал да напусне градчето Тамиока, което е в близост до авариралата АЕЦ „Фукушима 1“. Преди аварията населението в града е било над 16 000 души.


Фермерът решава да остане в града и да се грижи за оризищата и животните си. Всекидневно той се излага на радиация, която е 17 пъти по-висока от безопасната. Известно време след аварията фермерът е застрашавал живота си още повече, като се е хранел със заразена храна. Сега специално за него се доставят продукти от друго място.

Наото Матсумура е бил подложен на тестове от Японската аерокосмическа агенция. Резултатите показали, че той е най-радиоактивният човек, който е измерван някога.

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.