Месната гора – най-страшната гора в Русия

 

nМесната гора се намира в Новгородска област, в така наречената Долина на смъртта. Това е гориста заблатена местност, където по време на Втората световна война са загинали стотици хиляди войници. Оттогава тази територия има репутация на „лошо място“ и се смята за най-мащабното място за концентрация на хрономиражи на територията на Русия.

И досега в най-отдалечените части на гората има огромно количество непогребани останки. За издирването им и тяхното повторно погребване се формират няколко отряда. Марина Василиева, участничка в единия от тях, сподели за „Гласът на Русия“:

– Първото нещо, което се забелязва тук, е необикновената, дори бих казала, зловещата тишина. В гората не пеят птици. Сякаш просто ги няма. Навсякъде са блата. Понякога в долините се виждат кости на непогребани войници. Всичко това много потиска. Веднъж, когато ние с групата се връщахме от разкопки, чухме сякаш звук от взривяващи се снаряди, а след това викове и престрелка. Но не бяхме учудени – предишните отряди ни казах, че трябва да сме морално готови за подобно нещо. Такива случаи са често срещани в Месната гора.

Някои не само чуват, но и виждат какво е ставало по време на сраженията. А местните жители са убедени, че в гората спокойно едновременно съществуват два паралелни свята и че там те често срещат призраците на убитите войници. Затова, казват те, в гората може да се ходи само през деня и само в компанията на няколко човека, а след залез слънце нямаш работа там – ще изчезнеш и повече няма да те намерят.

Местните жители са убедени също, че името на селото и на самата гора поначало е съдържало в себе си лошо предзнаменование и неслучайно то е привличало кървавите боеве през 1941-1942 година. Както и да е, но Месната гора еднозначно е аномална зона. Има доказателства за много необясними явления, които са ставали тук по-рано и стават до днес.

В гората често се чуват викове „ура“, немска и испанска реч. Или пък призракът на войник ще посочи на издирвателната група, къде трябва да се копае, за да се намерят останките му. Хората от тази отвъдна намеса отначало припадат, а след като дойдат на себе си започват да копаят на посоченото място и за всеобщо учудване намират това, което са търсели.

Неслучайно сред народа съществува поверие, че само тогава, когато и последният войник, оставил костите си, бъде погребан, Месната гора отново ще стане нормална. А засега тя остава най-страшната и мистичната гора в Русия.

инфо: http://www.epochtimes-bg.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.