Създадоха нов музикален инструмент по чертежи на Да Винчи

инструментВеликият Леонардо да Винчи е бил толкова авангарден за времето си, че много от идеите му били невъзможни за реализиране поради липсата на необходимите технологии и материали. Такъв е случаят например с проектирания от гения уникален музикален инструмент Viola Organista, конструиран едва днес, в наши дни в Полша, пише „Мениджър Нюз“.

Той представлява хибрид между клавесин, орган и виола да гамба (б.р. – струнно-лъков инструмент, използван най-вече през Ренесанса и Барока и наподобяващ по форма и звук виолончелото).

Моделът, който външно прилича на роял, е изработен от музиканта Славомир Зубжицки, който след това демонстрира организира и и първата световна премиера новия музикален инструмент. Измислена преди повече от 500 години,  Viola Organista буквално завладява съвременните слушатели.

Вижте още: 

Шифърът на Леонардо е в очите на Мона Лиза

инфо: http://www.obekti.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Анонимен 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.