Откриха огромна вкаменена змия близо до Кърждали

зВкаменена огромна змия откри в Кърджалийско любител на природните феномени. Според него това е най-голямото влечуго, намирано някога на планетата. Вкаменената змия надминава по размери и огромните анаконди в Латинска Америка.

Вкамененост на змия в Колумбия до сега била носител на рекорда, но тя достигала едва 15 метра дължина. Нашенецът твърди,че неговото откритие е много по голямо.

В Кърджалийско досега има открити много вкаменелости, там е било дъно на море, преди земните пластове да се надигнат. Вкаменелостите са предимно на охлюви и риби от преди милиони години. Съхраняват се в Регионалния исторически музей в Кърджали.

Не е изключено подобни влечуги да са живели доскоро,тъй като иманярски предания ги свързват с пещери и съкровища.

Ако специалистите потвърдят,че запазената вкаменелост е на змия, то това ще бъде голяма сензация за науката.

инфо: http://www.epochtimes-bg.com

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Angel Ge 11 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.