Основателят на МЕТРО се самоуби

отоГерманските медии съобщават, че  основателят на Metro Cash & Carry – Ото Байсхайм, е сложил край на живота си в понеделник, на 25 февруари. 89 годишния мъж е решил да прибегне до тази стъпка, тъй като е страдал от неизлечима болест.

Той оставя след себе си състояние на стойност 3 милиарда евро. Байсхайм няма наследници и парите му ще бъдат разпределени между германски и швейцарски благотворителни организаци.

Ото Байсхайм създава търговската си компания през 1964 година. Идеята му да се продават стоки на едро и дребно на една огромна площ става много популярна и скоро излиза извън границите на Германия. Метро отваря свои магазини в Холандия през 1968 година, а постепенно веригата се разширява и в други европейски държави. Основателят е известен със скромният начин на живот, който е водел. Той се возел в съвсем обикновени коли и се обличал семпло. През живота си не е дал нито едно интервю.

 

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.