Откриха връзка между пестицидите и аутизма

аутизъмБременна жена, която живее близо до ферма, използваща пестициди, е изложена на 66% по-голям риск да роди дете аутист, установиха учени от университета Дейвис в Калифорния, предаде БГНЕС.

Изследването, публикувано в списание Environmental Health Perspectives, проучва връзките между живота близо до място, където се използват пестициди, и раждането на деца аутисти. Аутизмът е заболяване на развитието и разпространението му нарасна в последните години в САЩ, засягайки едно на всеки 68 деца през 2010 г. спрямо едно на 150 деца през 2000 г.


пестицидиУчените използвали данни за употребата на пестициди в Калифорния. „Проучихме къде са живели нашите участнички в изследването по време на бременността си и в момента на раждането“, разказа един от авторите на изследването Ирва Херц-Пикиото, заместник декан на факултета по наука и обществено здраве в университета Дейвис в Калифорния.

„Констатирахме, че много видове пестициди са били използвани по-често близо до жилища, където децата са развили синдрома на аутизма или са имали забавяне на развитието“, допълни изследователката. Около една трета от участничките в изследването живеели в радиус от 1,25-1,75 км от мястото, където били използвани пестицидите.

Учените открили също, че рисковете от аутизъм са още по-високи, ако контакта с пестицидите стане в средата или края на бременността.

Вижте още: 

ИЗВЕСТНИТЕ ЛИЧНОСТИ, ЗА КОИТО НЕ СТЕ ПОДОЗИРАЛИ, ЧЕ СА АУТИСТИ

инфо: http://novinar.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.