Вижте как ще изглежда Антарктида без лед (видео)

5Вече е възможно да се види как изглежда повърхността на Антарктида, скрита под слой от много километри лед, благодарение на нова карта, предоставена от Британското антарктическо управление. Тя е създадена, отчитайки голямото количество данни, събрано от учените през последните няколко години, съобщава National Geographic.


Картата, наречена Bedmap2, има по-висока резолюция, по-голяма точност и обхваща по-голямата част от континента от предишната версия Bedmap, направена преди повече от десетилетие.

За създаване на новата карта, в частност е използвана информация, предоставена от самолети на НАСА като част от операция Operation IceBridge. Предишната карта е създадена основно с използване на наземни измервания.

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

инфо: http://www.factor-news.net

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.