Пеницилинът е причината за сексуалната революция

пеницилинУчени от САЩ твърдят,че причината за сексуалната революция не е хапчето против забременяване, а пеницилинът. Досега мнението на повечето специалисти беше, че разпространението на протизачатъчните може да бъде смятано, като причина за сексуалната свобода. След проведените изследвания станало ясно, че пеницилинът е виновника за сексуалното разкрепостяване на хората, защото благодарение на него през 50-те години много хора са били успешно излекувани от сифилис.


Тази неприятна болест достигнала своя пик в Щатите, през 1939 година, когато станала причина за смъртта на 20 000 души. Пеницилинът е открит през 1928 г., но не се е ползвал до 1941 г. По времето на Втората световна война, когато на армията и били нужни здрави мъже, а опасността от полово-предавани заболявания никак не била малка, лекарите започнали да търсят бързо решение на проблема. Тогава било остановено, че пеницилинът лекува сифилис.

След края на войната пеницилинът започва да се ползва за все по-широка употреба. Така от смъртоносна болест, сифилисът се превръща в нещо, което може да бъде излекувано лесно с достъпно лекрство. От 1947 до 1957 хората, починали от сифилис са с 90% по-малко. Като цяло смъртността от инфекции намалява със 75 %.

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.