Пентагонът разработва мозъчен имплант

мозъкИзследователи, работещи по проект на Пентагона, скоро ще оповестят напредъка при разработването на мозъчен имплант, който един ден ще позволи да се възстановява паметта на болни от Алцхаймер или на войници, ранени по време на сражения, предава AFP.

Изследователите се надяват да разработят невропротези, за да се възстанови онази част от паметта, която позволява на хората да си спомнят за други хора, събития или факти, предаде КРОСС.

Според някои оценки, от работата на американските изследователи впоследствие може да се възползват 5 милиона американци, страдащи от болестта на Алцхаймер и близо 300 хиляди американски военнослужещи, получили мозъчни травми в Ирак и Афганистан.

инфо: http://novinar.bg/

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donete] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. James P. 5 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.