„Порта към Ада“ открита в Турция

yyyyИталиански археолози съобщиха, че са открили „Портата към Ада“ или така наречената „Пещера на Плутон“. В древногръцката и римската митология тази физически съществуваща пещера, се е смятала за порта към подземния свят на мъртвите.


Пещерата е пълна с отровни газове и всяко живо същество влязло в нея, моментално умира още на входа. Точно това и печели мрачната слава сред древните народи.

Пещерата е открита при разкопки във фригийския град Хераполис, който понастоящем се намира в Турция и носи името Памуккале. Управляван по-късно от римляните, гръдът е процъфтявал и е можел да се похвали с множество храмове, театри и горещи минерални бани, смятани за лечебни. Един от храмовете е бил построен точно над пещерата.

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.