НЛО над Чернобил спасява Европа

Аварията в украинската АЕЦ можела да прерасне в световна катастрофа. В решителния момент се намесил извънземен разум, твърдят руски медии

нлоНеидентифициран летящ обект е спасил Европа от унищожение по време на атомната авария в Чернобил. Въпреки че трагедията през 1986 г. отне живота на много души, последствията са могли да бъдат далеч по-катастрофални, твърдят руските медии. Около 180 тона обогатен уран са се намирали в засегнатия 4-ти реактор, но за щастие те не са експлодирали. В противен случай половината от Стария континент щеше да бъде изтрита от лицето на света.

За няколко от свидетелите на катастрофата няма съмнение, че този късмет се дължи единствено на намесата на НЛО. След аварията в 1.23 ч през нощта на 26 април 1986 г. десетки служители в атомната електроцентрала са наблюдавали необичайно явление. Около три часа след бедствието екип от ядрени специалисти са видели в небето над 4-ти реактор топка от огнена светлина с цвят на мед. Според свидетелите диаметърът й бил от 6 до 8 метра. Тя висяла във въздуха на около 300 метра от горящия реактор.

През октомври 1991 г. репортерът на вестник „Чернобилско ехо“ Владимир Нарван фотографира машинното отделение на електроцентралата. „Снимах покрива, включително и част от дупката в него, останала след аварията“, разказва той. „Спомням си всичко много добре и съм сигурен, че тогава не видях НЛО. Когато проявих филма обаче, ясно се различаваше някакъв обект, който висеше над дупката в тавана.“

Уфолозите твърдят, че активността на НЛО в района на Чернобил, която е била регистрирана по време и след катастрофата, всъщност започнала доста преди трагичното събитие. Ето какво разказва В. Кратохвил: „Около месец преди чернобилската експлозия разговарях с един от диспечерите на летището в Харков. Той ми каза, че според пилотските доклади напоследък силно зачестили случаите на срещи с НЛО в района на чернобилската електроцентрала. Тогава не обърнах особено внимание на тази информация и само я записах в папките си. След експлозията разрових записките си и когато открих тези сведения, известно време само ги зяпах удивен.“

След това е установено, че катастрофата в Чернобил е причинена от пренагрята пара. Предизвикана е експлозия, но тя е термална, а не атомна. Машинното отделение на електроцентралата е обзето от пламъци, които пожарникарите успяват да потушат няколко часа по-късно. Все пак тонове радиоактивни продукти са изхвърлени в атмосферата. И въпреки че много се е изписало за катастрофата от 1986 г. насам, а виновниците за нея са установени, все още няма официално становище защо чернобилският обогатен уран в края на краищата не е експлодирал.

Преди появата на необичайните светлини специалистите измерили нивото на радиация. Апаратите показвали 3000 милирентгена за час. Малко след появата на НЛО-то свидетелите виждат два яркочервени лъча да излизат от основното тяло и да се насочват към реактора. Всичко трае около 3 минути, след това лъчите рязко изчезват и топката светлина бавно отлита в североизточна посока към Беларус. Тогава специалистите отново поглеждат към апаратите си и откриват, че радиацията рязко е спаднала – 800 милирентгена за час.

US-военни за гостите от Космоса

Неотдавна четирима военни специалисти от американското Стратегическо военно командване публично признаха, че са станали свидетели на НЛО. Ето и техните разкази:

* О. з. полковник Дуейн Арнесън от ВВС: „Бях отговорник със строго секретни правомощия във военновъздушната база в Малмстом. През 1967 г. попаднах на едно съобщение, което дойде чрез комуникационния център. То гласеше, че НЛО е било видяно близо до силоза с ядрените ракети и просто дълго време си висяло там. Всички от първа смяна на силоза и всички от втора, които са застъпвали, го видели. Било объл металически обект и с появата му всички ракети „умрели“. Като казвам това имам предвид, че нещо ги извадило от строя и след това те не са могли да бъдат приведени в готовност за изстрелване.“

* Капитан Робърт Сейлс от ВВC, отговорник по изстрелване на ракети от 1964 до 1971: „Инцидентът с НЛО-то стана на 16 март 1967 г. по време на смяната ми като част от 409-и стратегически ракетен взвод, който оперираше с 5 установки. Получих обаждане от наряда, че виждат странни светлини над установките. Попитах: имате предвид НЛО? Отговориха ми, че не знаели какво точно е, но със сигурност светлините не идвали от самолети или хеликоптери. Били абсолютно безшумни. Малко след това ракетите ни взеха да излизат една по една от строя. Бяха ракети „Минитмен 1″ и естествено носеха ядрени глави. Този инцидент беше от изключителна важност за Стратегическото командване, защото не можаха да си го обяснят по никакъв начин.“

* О. з. Полковник Рос Дедриксън от ВВС и Комисията по ядрена енергия: „След като се пенсионирах от ВВС, започнах работа в компанията „Боинг“ и там отговарях за цялата флота ракети „Минитмен“. По това време НЛО беше фотографирано да следва изстреляна в Космоса ракета. То се насочи към нея и я неутрализира. Освен това научих за още случаи, когато ядрени ракети са били изстреляни в Космоса и после унищожени от извънземни. Нашето правителство изпрати ядрено оръжие за детонация на повърхността на Луната.

Извънземните го унищожиха, още докато пътуваше нататък. Явно идеята за експлозии в Космоса, осъществени от някое земно правителство, е неприемлива за извънземните и те ясно го показаха на няколко пъти.“

· Професор Робърт Джейкъбс от 1369-и фото ескадрон на ВВС: Тествахме балистични ракети, които трябваше да пренесат ядрени оръжия до космическа цел. Моята задача беше да наблюдавам инструменталната фотография. Изведнъж в полезрението ни попадна нещо странно.

То летеше към ракетата и изстреля лъч светлина към бойната глава. Вижте сега, ракетата лети с няколко хиляди мили в час, а това нещо изстрелва лъч към главата и я уцелва… И главата така и не достига Космоса. Ракетата беше на около 60 мили височина със скорост 11 до 14 хиляди мили в час, когато това нещо я настигна, направи обиколка около нея и после отлетя в друга посока.“

Morkadis

Ядрените обекти привличат извънземните

Статистическо проучване в САЩ, ръководено от изтъкнатия социолог доктор Доналд А. Джонсън, показва, че НЛО са силно привлечени от ядрените обекти на човечеството. Според проучването свидетелствата за срещи с НЛО са 2,61 пъти повече в американските окръзи, където са разположени ядрени съоръжения, отколкото в административните единици без подобни обекти. Доктор Джонсън подчертава, че докладите за НЛО в близост до ядрени обекти са с висока достоверност, защото повечето са дело на високообразовани учени и военни специалисти, които работят за правителството и имат достъп до строго секретна информация.

В изследването са включени такива инциденти с НЛО като поредицата от нощни светлини и „мистериозните хеликоптери“ над американските ракетни бази в северната част на страната през 1975 г. Добавени са и два случая в Русия от октомври 1991 г.: НЛО над АЕЦ-а в Чернобил и над ракетната база в Архангелск.

Всичко това кара някои уфолози да твърдят, че евентуалният извънземен разум, който стои зад НЛО, силно се интересува от властта, която дава ядрената енергия. Други контрират с мнението, че НЛО са заинтересовани да предотвратят евентуална ядрена катастрофа на Земята. Основният им аргумент е намесата на НЛО в чернобилската експлозия през 1986 г.

От своя страна американският неправителствен проект „Ядрена връзка“, който обединява много изтъкнати специалисти, твърди, че „летящите чинии“ се движат с ядрено гориво. Тези учени застъпват мнението, че посещенията на НЛО в ядрени обекти нямат друга цел, освен набавянето на ново гориво.

Хронология на “атомното” НЛО

Появите на НЛО над енергийни обекти – било то бензинови рафинерии, военни полигони за ядрени тестове или електроцентрали, са прилежно документирани от американските уфолози. Първият случай, който е останал в аналите, е от септември 1944 г., когато НЛО се появява над газоразпределителна станция в Тенеси, САЩ. Оттогава са преброени над 50 подобни инцидента. Ето някои от „атомните инспекции“ на НЛО в недалечното минало:

* август, 1972: летяща чиния е забелязана близо до ядрени съоръжения на езерото Норман, САЩ;

* март, 1975: близка среща с мистериозно октагонално тяло недалеч от ядрени съоръжения на езерото Мъри, САЩ;

* 22 ноември 1975: пилоти наблюдават НЛО близо до АЕЦ в щата Джорджия, САЩ;

* октомври 1982: сребристо и овално НЛО с „четири крака“ се появява над ядрените съоръжения на езерото Норман, САЩ;

* октомври 1983: НЛО в близост до ядрената станция „Чероки“, САЩ;

* юни 1984: НЛО над АЕЦ в щата Ню Йорк, САЩ, предизвиква паника и спиране на електроподаването

* април 1986: авария в АЕЦ в Чернобил, Украйна, предхождана от активност на НЛО;

* април 1998: НЛО забелязано над ядрената подводничарска база в щата Вашингтон, САЩ.

Вижте още: 

Аварията в Чернобил е била умишлено предизвикана, за да се унищожи СССР?

инфо: http://www.monitor.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

8 коментара
  1. Анонимен 10 години ago
  2. смешника 10 години ago
  3. Анонимен 10 години ago
  4. Анонимен 10 години ago
  5. dimitar kicev 10 години ago
  6. az 10 години ago
  7. една 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.