При протести камерите в телефоните на Apple ще бъдат изключвани автоматично

 

сНов патент  издаден на Apple може да изключва камерите на телефоните му при протести .

 Дразните ли се, когато някой в  киното прави снимки или  говори по телефона? Защо “някой” може да реши по мошенически начин теста, имайки достъп до Интернет, а вие сте отговорили само на половината от въпросите?

Защо не можете да направите снимка на полицай, биещ човек на улицата, само защото  реакционното ви правителство заглушава дистанционно камерата на телефона ви?

Нов патент  издаден на Apple може да реши тези проблеми.

Американски патент № 8254902 позволява да се “променя  една или повече функционалности или оперативни аспекти на безжично устройство  при определена ситуация.”


А тези думи означават: ” предотвратяване на възможността на безжичното устройство да прави  връзка с други безжични устройства” и да “принуждава  електронно устройство” да изпада в “спящ режим “, когато е в определена зона.”

Лесно е да се сетим, че тази технология може да се използва, например, за да се потискат правата на протестиращите да изразят себе си – да се изключват фото и видео функции на техническите устройства на политически митинги и демонстрации.

Apple така изрази своите виждания за случващото се :

Тъй като безжичните устройства, като телефони, пейджъри, лични мултимедийни устройства и смартфони станаха нещо обичайно, все повече и повече хора започват да използват тези устройства в различни социални и професионални събития. В резултат – често тези устройства могат да раздразнят  или дори да заплашват хората в някои чувствителни аспекти. Например, мобилните телефони с шумни оповестявания често прекъсват срещи, презентации и филми, религиозни обреди, сватби, погребения, академични лекции и изпити.

И след това добавя:

Тайната полиция или правителствени операции може да изискват пълно заглушаване на такава електроника.

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

инфо: http://30dumi.eu

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.