Прокълната къща сее смърт на 20 км от София

къщаВ село Мусачево – на 20 км. от София, пустее прокълната къща. Всички я заобикалят отдалече, спомняйки си трагичната съдба на собствениците й – те живеели в нея не повече от година. Разболявали  ли се и си отивали от този свят от тайнствена смърт. Местните хора дори пъдят козите си от буренясалата градина, ако нагазят в нея да похрупат зелени клончета.

Бай Стамен, който живее в съседство с мистериозната къща, твърди, че вечер виждал синя светлина над порутения й покрив. Старецът се кълне, че сенки се движели зад прозорците, а някой говорел на висок глас.

Така повече от 40 години злокобната постройка пустее в края на селото. Не се намира желаещ да я купи. В Мусачево  се носи слух, че далечни роднини на последните й стопани искали само 100 лева за къщата и двора й от един декар и половина, но кандидати да ги вземат пак нямало. „И пари да ми дават, няма да  спя вътре, пък било то и за една нощ“, категоричен е бай Стамен.


Според паметливи от селото постройката била вдигната през 1970 г. от задружни брат и сестра. Те си продали имот в столицата и решили да заживеят в китното селце Мусачево. Не знаели обаче , че под новата им къща някога имало стари турски гробища. Както и малък манастир. Двамата завършили новия си дом, но веднага се споминали един след друг.

„Лошата енергия на тази къща е толкова голяма, че трови и съседните домове. И в тях хората вече не искат да живеят…Обезлюди се този край на селото“, припомня и дядо Петър, с когото бай Стамен си пие ракията в местната кръчма. В съседна на прокълнатата къща живеела жена, която 10 години не могла да забременее. Отчаяна, тя напуснала селото и само след няколко месеца разбрала, че ще става майка. „А сега вече има три деца“, разказват местните.

Преди година една баба решила да премахне прокобата и редовно правела курбан до нея. Раздавала жената чорба за здраве и прогонване на злите сили. Но вместо това да стане, и старицата скоропостижно се поминала.

Въпреки прокобата над къщата в Мусачево, тя вече е напълно разграбена. Дори дограмата на прозорците й е отмъкната. Според местни хора, които добре познават крадците, повечето от тях починали.

Прочетете още: 

Самодиви в село Шишенци (видео)

инфо: http://pik.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.