Японците тестват космическо оръдие за стрелба по астероиди

астероидКосмическо оръдие, което ще бъде използвано за изследователски цели по време на обстрела на астероид се тества от експерти на Японската агенция за аерокосмически изследвания. Учените планират да използват оръдието  за да съберат данни за състава на астероида 1999JU3.

Уредът ще бъде инсталиран на апарата Hayabusa -2, който ще лети към този обект, намиращ се между орбитите на Земята и Марс,  следващата година, съобщава Daily Mail.

Hayabusa 2 ще трябва да достигне астероида през 2018 г. След снимките на повърхността му, от  сондата ще се отделят  малък спускаем апарат – Mascot и ровъра Minerva 2, които ще изучват повърхността на астероида отблизо.


Hayabusa 2 е продължение на мисията Hayabusa. През юни 2010 г.  първото устройство достави на Земята първите проби от астероид. Hayabusa 2 също така ще произведе изстрел с помощта на космическо оръдие, който ще пусне по астероида 2-килограмов снаряд .

Японски учени се надяват да намерят вода и органична материя в пробите, които ще се завърнат на Земята с  устройството.

инфо: http://30dumi.eu

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donete] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.