Ал Хамра – селото, където само смелите излизат след залез слънце

Снимка: pochivkablitz.bg

Щом слънцето се скрие зад хоризонта, само котките могат да оцелеят в „мъртвия“ мрак между къщите, построени от кал, защото няма улично осветление…

Ал Хамра е дестинация, която с годините все по-често е в списъка на многобройните любители на необичайните пътувания и е една от най-старите в Оман. Ал Хамра стои в подножието на планина около 400 години и е изградена от кал.

Снимка: pochivkablitz.bg

Повечето къщи са изоставени и порутени, а ходенето през тесните улички през нощта е специално изживяване. Може да се каже и тест за смелост за тези, които се страхуват от тъмнината. Щом слънцето залезе зад хоризонта, само котките могат да се справят в тъмното, защото няма улично осветление.

Едно от любимите занимания на туристите е катеренето по покривите и наслаждаването на гледката, т.е. правенето на снимки на леко свръхестествения пейзаж.

Снимка: pochivkablitz.bg

Ако решите да пътувате до Ал Хамра, можете да потърсите настаняване в Бейт Ал Джабала, който е най-близо до опита да спите в типична кална къща. Въпреки че настаняването е скромно – с матраци по подовете, посетителите хвалят услугата. Закуската е включена в цената и се предполага, че е изключително вкусна и добра възможност за опознаване на екзотични кухни.

Снимка: pochivkablitz.bg

Ал Хамра е известна още като Хамра Ал Абрин и името се отнася до племето Ал Абри, което е живяло там. Разбира се, не трябва да пропускате да посетите близкото село Мисфат Ал Абрин, което се смята за едно от най-красивите в страната. Къщите на върха на планината са разположени на надморска височина от около 1000 метра и са задължителна спирка за туристи, които обичат да се разхождат сред природата.

Снимка: pochivkablitz.bg

Снимка: pochivkablitz.bg

Снимка: pochivkablitz.bg

източник: pochivkablitz.bg

Вижте още:

Morkadis

Забраненият императорски град на Виетнам и неговата мрачна съдба

Най-малките и приказни градчета в света

Руският Град на мъртвите – най-зловещото място в Европа

Черният град, обитаван от духовете на безмилостно изклани войници

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.