Според викингите светът свършва утре

викингиОтново идва краят на света, този път според викингите. Експерти по норвежка митология са изчислили, че според викингите на 22-ри в събота идва краят. Свършекът на света е денят на Рагнарок, когато върховният бог Один ще бъде убит от вълка Фенрир. Ще последват тежки земетресения, моретата ще се разцепят, а порой от смъртоносна отрова ще се изсипе от небето.

Началото на великата битка Рагнарок, когато Один ще бъде убит, ще бъде възвестено с могъщ звук на боен рог, който ще призове синовете на бога на бойното поле. Краят на света, какъвто го познаваме, пък ще бъде последван от нов, утопичен свят с несвършващи блага.

Преди него обаче според викингите ще пострадаме доста. Рагнарок би следвало да е предшестван от Зимата на зимите, която скандинавците са си представяли като три последователни сковаващи зими без лета помежду им. Началото на края ще започне с битки по целия свят, пълното изчезване на моралните ценности и потъването на земята в непрогледен мрак (нещо като ситуацията в Украйна към днешна дата?). Вълкът Скол ще изяде Слънцето, а брат му Хати – Луната, след което и звездите ще изчезнат.

Изследователите от Norvik Viking Center обясняват, че някои събития от съвремието ни са ги навели на мисълта, че е възможно краят наистина да е неизбежен. Брат ще се бие с брата, а границите ще се разпаднат, гласи легендата. „Идеята, че съществуващите граници ще паднат, може да се отнесе към ерата на интернет, където хората могат да комуникират с когото искат и където и да се намират”, признават оттам.

инфо: http://www.monitor.bg/

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.