Страховити истории, които нямат логично обяснение

гробищеСпомняте ли си как като малки сте стояли до късно, за да гледате страшни филми или да си разказвате с някой приятел зловещи истории?

В този материал ще ви запознаем с не по-малко страховити и странни случки, които обаче не са плод на въображението на някой сценарист, а си имат своите свидетели от различни американски щати. Не знаем със сигурност колко са достоверни, но някои от тях могат да ви накарат да се сгушите под одеалото със затаен дъх.

Започваме нашето паранормално пътешествие с така мечтаните дълги плажове на Хаваи.

Като цяло, този щат е пълен със странни поверия и обичаи, така че надали някой от коренните жители обръща особено внимание на хавайските „нощни демонстранти”.

Според очевидци, този феномен представлява стотици сенки, държащи огнени факли, които обикалят пусти плажове в ранните часове на нощта. Хавайската легенда разказва, че демонстрантите се появяват, когато починал член на семейството иска да предупреди живите си роднини да го пуснат да си отиде от този свят.

Втората история, която сме ви приготвили, е свързана с друг американски щат – Айдахо.

Малкото градче Емет, което се намира на територията на Айдахо, е заобиколено от изкуствено създаденото езеро Сойер, което жителите са превърнали в своеобразен басейн.

Една нощ през 2012 г., млада двойка решава да се уедини до езерото, но още със самото си пристигане, двамата усещат, че нещо не е наред. По време на кратката си разходка до брега на езерото, те внезапно са били обгърнати от странна мъгла, толкова гъста, че дори не се виждали един друг. Момчето твърди, че е видяло фигура на човек да се движи в мъглата.


Интересен факт, който допълва мистерията около езерото Сойер, е че необичайно голям брой хора са обявени за изчезнали в този район.

Американският щат Индиана отдавна се е прочул с паранормалните си явления.

Обектът, на който ще обърнем внимание в този материал, е малко градче, което е „добило известност” през последните 100 години с огромния си брой на изчезнали хора.

Научно обяснение за многобройните изчезвания липсва, но сегашните жители се кълнат, че има двуметрово чудовище, което скита из града и преследва своите жертви. Поверието е, че ако човек крещи някъде или говори високо между 1 и 3 часа сутринта, чудовището ще го открие, за да го изяде.

Друг град, който добива популярност благодарение на необясним феномен, е Стъл, Канзас.

Легендата говори, че малкото му гробище, заедно с друг град, намиращ се в Индия, са единствените места в света, където Сатаната се материализира. Доказателствата са абсолютно еднаквите разкази на посетители на гробищния парк, които твърдят, че винаги, когато някой отиде на това място, бива съборен от силен вятър, който го парализира временно. Интересното е, че името на града е променено от Skull („Череп” – бел.ред.) на Stull, за да се прикрият асоциациите с черна магия.

Минесота също влиза в класацията на местата, белязани от странни явления.

Morkadis

През 2006 г. група приятели от Елк Ривър, Минесота, отиват на нощен риболов в езерото, което се намира в непосредствена близост до изоставена железопътна линия. Скоро след като пристигат на мястото, рибарите са наистина потресени, когато от далечината идва звук на пристигащ влак.

Свидетелите чули смразяващ кръвта писък и са убедени, че нещо е излетяло от последния вагон и се е скрило в храстите. Внезапно времето се смрачило и започнал да духа ужасно силен вятър. Мъжете веднага напуснали мястото, без да открият някаква логична причина за случилото се.

Зловещите случки определено не спират до тук. Следващата ни спирка е в Мисури, когато през 2009 г. домакиня отговаря на почукване на входната врата.

И всичко нормално в тази история свършва в този момент.

Неочакваният гост всъщност е малко момиче, на видима възраст около 7 години, което изумило жената с външния си вид. То носело дълга бяла рокля, а косата му била изключително дълга и мръсна. Момичето твърдяло, че се нуждае от помощ и настоявало да влезе вътре.

След като поогледала детето още веднъж, жената забелязала очите му, които били черни „като въглища”. Жената веднага затворила вратата, а травмата била толкова силна, че тя сама потърсила лекарска помощ.

Тази история всъщност не е прецедент. Подобно преживяване преди години е споделил Крейг Бесанд, жител на английското градче Норуич.

Мъжът разказва, че когато една вечер се прибирал от работа, две момчета, средно на по 9 и 13 години, го спрели на улицата, за да го питат за посоката на гробищата. Когато пристигнали до портите на гробищния парк, децата го помолили да дойде с тях, но той отказал.

„По-голямото се усмихна с най-злата усмивка, която някога съм виждал и ми каза, че няма да ми причинят нищо лошо. Аз бях като хипнотизиран и бях готов да тръгна с тях.“- споделя част от ужаса си Крейг.

В един момент Бесанд някак излязъл от хипнозата и започнал да бяга с все сили към изхода. Обърнал се назад, да се увери, че никой не го следва, но момчетата сякаш се били изпарили.

Последната ни история е свързана с Краля на рокендрола или по-скоро с неговия дух, с който впрочем много хора твърдят, че са се сблъсквали.

Таксиметровите шофьори в Лас Вегас споделят адски странно преживяване, което се случва на абсолютно всеки Хелоуин. Някъде около полунощ поне няколко шофьора имат клиент, който е облечен като Елвис. Съвсем нормално, нали?

Но клиентът абсолютно винаги иска да бъде закаран в заведението Desert Inn, което всъщност е разрушено преди години. Неведнъж шофьорите са си мислили, че това е просто някой почерпен двойник на Краля, което не е нещо нетипично за Лас Вегас като цяло.

След като таксиметровият водач послушно приема дестинацията, с малката разлика, че заведението вече носи името The Wynn, но се помещава на същото място, въпросният Елвис внезапно изчезва. Единственото доказателство, че в колата е имало втори човек, е чип от казино на стойност 20 долара, който без изключение винаги остава на задната седалка.

инфо: http://jenite.bg

Последвайте ни във Facebook

2 коментара
  1. Копача 9 години ago
  2. Анна Баччи 7 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.