Създадоха часовник, който показва колко сте живели и колко живот ви остава

часовникЧесто времето лети толкова безшумно, а годините се търкалят толкова неусетно, че когато дойде рожденият ни ден, се питаме кога успяхме да стигнем до тази възраст. А всъщност дали усещането ни за време би било същото, ако разполагахме с часовник на китката, който показва точно колко години, месеци, дни и секунди са изминали от мига в който сме се родили?

Отговорът на този въпрос идва под формата на Tikker – дигитален ръчен часовник, който помага на потребителите да разберат колко точно време са прекарали на този свят. Нещо повече, часовникът се опитва да прогнозира и колко години ни остава да живеем.

За определянето на този плашещ за мнозина показател създателите на Tikker карат потребителят да въведе в часовника персонална информация със своята медицинска история. Вграденият софтуер я използва, за да анализира и изчисли оставащото ви време живот на базата статистическа информация.


Създателите на часовника твърдят, че целта им е била да накарат хората да осъзнаят, че не са вечни и да ги стимулират да не губят времето си с незначителни неща.

„Смятам, че можем да имаме по-добър живот и да правим по-добри избори, ако сме наясно, че сме смъртни. Това ни дава поглед върху голямата перспектива – малките неща вече не изглеждат толкова важни. Това е причината да разглеждам Tikker по-скоро като часовник на щастието“, коментира създателят на Tikker Фредрик Колктинг в имейл за“Машъбъл“.

В момента проектът е на фаза събиране на средства през Kickstarter. Всеки който дари над 39 долара ще получи часовника през април следващата година.

инфо: http://econ.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.