Естонски учени създадоха клонирано теленце с човешки ген

кЕстонските учени показаха първото си клонирано теле. В  него е “монтиран”  човешки ген, отговарящ за хормон на растежа. Изследователи от Университета по естествознание Tartu за първи път показаха клонираното теле на име Yuuni (юни). Юни е на 2, 5 месеца и се различава от другите  с това, че в неговият геном има човешки растежен хормон.

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donete] по-долу. Благодарим Ви!

В телевизионно предаване заместник – ректорът по учебната дейност на Университета за естествени науки Юлл Яакама каза, че външно животното  прилича на обикновена крава. То се различава от другите само на молекулярно ниво. Един от неговите гени в нормалните крави не съществува – това е човешкия ген, отговарящ за растежния хормон.


Когато теленцето стане крава, тя ще започне да произвежда мляко, наситено с хормона на растежа. В плановете на учените влиза и създаването на  трансгенна крава, която да дава мляко с инсулин.

инфо: http://30dumi.eu

Един коментар
  1. Анонимен 5 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.