Светената вода може да е опасна за здравето

водаСветената вода не само че няма целебни свойства, но е и опасна за здравето, сочи изследване на учени от Австрия, пише БГНЕС.

Изследователски екип от Медицинския университет във Виена под ръководството на микробиолога Александър Киршнер е провел микробиологически и химически анализ на проби от светена вода, взети от 21 „осветени“ източника и 18 черковни купела в Австрия.

Резултатите показали, че водата от едва 14% от „осветените“ източници съответства на националните стандарти. В останалата вода са били открити ентерококи и други бактерии, съдържащи се обикновено във фекалиите. При това концентрацията на болестотворни бактерии се оказала огромна – до 62 млн. на 1 милилитър вода.


Освен всичко останало учените открили в светената вода селскостопански нитрати в дози, надхвърлящи максимално допустимите, което също може да доведе до развитието на сериозни заболявания. Нитратите са особено опасни за кърмачетата, ненавършили 6-месечна възраст.

инфо: http://doctoronline.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.