Tоп 5 на най-скъпите телефонни номера в света

Разбира се, много хора искат да имат лесно запомнящ се номер на мобилния си телефон. Но доколко са готови да платят за него? 100 долара, 1000 долара? Представете си, че в света има хора, които могат да плащат хиляди и милиони долари за тази “магия на числата”. Ето кои са топ 5 на най-скъпите телефонни номера, купени някога от най-богатите хора в света.

5-то място: телефонен номер 8888-8888

През 2003 г. китайската компания „Sichuan Airways” дала 280 000 долара за закупуване на телефонен номер, който се състои от няколко осмици.

Работата е там, че “осем” на китайски се възприема като фигура на късмета, а комбинацията от осем осмици увеличава осемкратно този успех. Поради тази причина телефонният номер, състоящ се от осем осмици, се разглежда в Китай като изключително щастливо число. Между другото, този номер не само се продавал, но и се разигравал на търг. Така, че представителите на „Sichuan Airways” трябвало да наддават за него.

4-то място: телефонен номер 555-55555

Този набор от цифри също се разигравал на търг, но през 2010 г. в Кувейт. В резултат на това, неизвестен победител платил за него 210 000 кувейтски динара, което е приблизително 735 000 долара.

3-то място: телефонен номер 050-7777777

Третият най-скъп телефонен номер в света е наборът от цифри 050-7777777, закупен в Обединените арабски емирства. Номерът бил продаден на търг в Дубай през 2014 г. Окончателната оферта била 7,44 милиона дирхама или 2,1 милиона долара.

Интересно е, че и до днес търгът, на който се продавал този телефонен номер, е признат за най-големия в света – в него взели участие над 700 от най-богатите хора в света. Не е известно кой е купил този магически набор от цифрри, но било обявено, че това е мъж, който имал нужда от подобен номер за лични цели.

2-ро място: телефонен номер 052-2222222

На второ място сред най-скъпите телефонни номера в света попада номер 052-2222222. С него се сдобил жител на Обединените арабски емирства, който през 2015 г. го купил за 8 милиона дирхама (2,2 милиона долара). Собственикът му е Мохамед Хилал, който притежавал продуцентска група Mohamed Hilal Group, мрежа от ресторанти и се занимавал с парфюмериен бизнес. Мохамед купил телефонния номер за лични, а не за бизнес цели.

1-во място: телефонен номер 666-6666

Не е изненадващо, че най-скъпият мобилен телефонен номер се състои изцяло от шестици. За собственика му, който е жител на Катар, тази комбинация от числа съвсем не била сатанинска, а божествена. И така, през 2006 г., на благотворителен търг, проведен от „Катар Телеком”, номерът бил купен за 2,75 милиона долара. Любопитното е, че началната тръжна цена била в размер на 1 милион долара. В търга участвали общо 8 души.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

Най-скъпите течности в света

Най-скъпите книги в историята

Най-скъпите компютърни игри

Най-скъпите съкровища, откривани в нашето време

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.