Тайната на Челябинския метеорит може би скоро ще бъде разкрита

метеоритУчени и привърженици на новопоявилата се „Църква на челябинския метеорит“ с нетърпение очакват резултатите от операцията по изваждането от езерото Чебаркул (Челябинска област, Урал) на най-голямото парче на небесното тяло.

Изваждането на 600-килограмовия фрагмент на повърхността трябва да започне на 25 септември.

Водолази вече изследвали обекта, който се намира на 14 метра дълбочина. Метеоритът падна в Челябинска област сутринта на 15 февруари. Той влязъл в атмосферата със скорост 15-20 км. в секунда и се разрушил на височина 30-50 километра. Всеки метеорит съдържа нова информация за процесите, които стават извън Земята, отбелязва астрономът Дмитрий Вибе:

„Видяхме как падаше челябинския метеорит. Той е интересен и с това, че хвърля светлина на процеса на разрушаване на небесно тяло в атмосферата. Необходимо е да бъдат изучени парчетата, които останаха от него. Още повече е интересно да се види големия фрагмент от дъното на езерото.“

Адептите на „Църквата на челябинския метеорит“ с нетърпение очакват изваждането на метеорита. Те смятат, че той съдържа сведения, които висшата сила решила да подари на човечеството, влизащо в нова епоха. Ето какво заяви ръководителят на Центъра по психология „Сияеща светлина“ Светлана Качевская:

„Ние извършихме, макар и условно, преход в ново измерение. Миналото завърши, човечеството се научи да живее по-новому. Именно онези, които живеят в това ново пространство, ни изпратиха този метеорит. Ярката светлина, която наблюдаваха хората, това е светлина на нашата душа и ново разбиране на самите нас.“


 

А магьосникът Владимир Орлов издига друга версия за природата на челябинския метеорит:

„Може би това е някакво предупреждение. Още повече, има информация, че този метеорит е бил свален от Земята с някакъв лъч. А онези служби, които контролират лъча, искали да няма пострадали за да може животът на Земята да продължи.“

В същото време от метеорита се заинтересува и бизнесът. Метеоритната тема активно се обсъжда в Урал. Един от проектите е свързан с олимпийските игри в Сочи. Спортистите, които победили на 15 февруари, в деня на падането на метеорита, ще получат специални награди с метеоритна символика, изработени от специалистите по гравиране на оръжие в уралския град Златоуст.

инфо: http://widespace.eu

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.