Учени: Телата на хората, погребани през последните 30 години, не се разлагат

pixabay.com

 

Швейцарските учени представиха шокиращи данни: телата на хората, погребани през последните три десетилетия, почти не се разлагат

Починалите изглеждат така, сякаш са били поставени в ковчега преди седмица.

Учените обвиняват за това влошената екологична обстановка и лошото качество на храната от заведенията за бързо хранене .

Първи  алармираха за проблема германски съдебно-медицински експерти.  През август в Дюселдорф на научна конференция  д-р Вернер Столц от Берлин представи сензационен доклад. През последните три години по време на ексхумацията на телата на хора, погребани преди повече от 20 години, той  32 пъти се е сблъсквал с факта, че телата им почти не са се разложили. Покойниците изглеждали така, сякаш са погребани преди две три седмици, съобщава сайтът „Бургасновините“.

Тази тема се появи  отново в Швейцария по време на срещата на експерти от погребалния бизнес. Директорите на големи гробища в Париж, Милано, Хамбург, Кьолн вкупом се оплакаха, че вече не разполагат с достатъчно място за нови погребения. Според санитарните стандарти, приети в ЕС, за да се изкопае нов  гроб на мястото на стар, трябва да са минали 17 години. Само че сега труповете за този срок просто не се разлагат.

След два месеца детайлни изследвания те изложиха три възможни обяснения за това защо мъртвите не бързат да се разлагат в земята.

* Според първата версия  е виновна екологията. На някои места поради прекомерно замърсяване на почвата е изчезнал вид бактерии, които са отговорни за разграждането на трупове.

* Втората хипотеза: за всичко са виновни съвременните подмладяващи козметични средства. Хората са започнали да използват специални кремове срещу стареене. Тяхната кожа и горните тъкани още докато са били живи са се балсамирали, и  след смъртта предотвратяват естествения процес на гниене.

* Трето предположение. Причината е в хранителни консерванти, които се срещат в изобилие в храната. Особено богати на тях са газираните напитки, сладкишите и всички продукти в  заведенията за бързо хранене .

Мумифицирането се случва, защото консервантите , които се приемат с храната, се натрупват през целия живот и впоследствие инхибират процеса на гниене. Тази версия изглежда най-вероятна за  учените и най-неутешителната. Промяна в начина на хранене няма как да се случи. Целият свят ще консумира консервирани храни всяка година все повече и повече, казва д-р Столц. Но  европейците не са първите, които се увековечават по този начин. Американците са се сблъскали с този проблем преди 30 години, но територията на страната им позволява да разширяват гробищата.

Единственият изход, според учените, е  тоталната  кремация на мъртвите. Съответните закони най-вероятно ще се появят през следващата година.

“ Меките тъкани в мъртвите  тела сега не се превръщат в хумус, а  в  трупен восък – сиво- бяла маса. За всичко са виновни консервантите“.

За използването на консерванти и тяхното въздействие върху човешкото тяло се спори дълго време, обаче за това, че тяхното действие продължава много години след смъртта,  живите хора започнаха да се замислят едва сега.

Прочетете още:

В село Черни Вит погребват починалите в дворовете си

инфо: http://www.sofiautre.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

6 коментара
  1. Анонимен 10 години ago
  2. Vasil 10 години ago
    • Анонимен 9 месеца ago
  3. Vessy Ivanova 10 години ago
  4. Анонимен 10 години ago
  5. Анонимен 7 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.