Туристи ще разглеждат разкопките пред пощата в Пловдив

античния форумРазкопките срещу пощата в центъра на Пловдив ще могат да бъдат разглеждани от туристи. Старите огради около тях бяха заменени с ажурни, които позволяват на хората да следят как върви работата на археолозите.

Целта на разкопките е да бъде разкрита западната страна на античния Форум, след което да се свържат със северната част до Одеона, където вече е разкопано.


Ще се работи върху участък от около 400 кв. метра между сградата на пощата и Цар Симеоновата градина. Осигурени са около 100 000 лева за изкопните работи, които се извършват от два екипа от по 9 инженери, археолози и архитекти.

Отделно в разкопките помагат 50 общи работници, като заплатите им се осигуряват със средства от ОП „Развитие на човешки ресурси“.

Вижте още:

АРХЕОЛОЗИ ПОПАДНАХА НА ИНТЕРЕСНА НАХОДКА ВЪВ ВАРНА

инфо: http://novinar.bg/

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.