Учени заснеха сформирането на мисъл

lЕкип от японски учени засне за първи път въобще видео, което показва как се сформират мислите в мозъкa, пише „МениджърНюз“.

Макар и постижението им да е наистина невероятно, трябва да имаме предвид, че мозъкът всъщност е на рибка от вида данио рерио, а това, което виждаме на видеото, е нейната реакция на храна.


Въпреки всичко това е фундаментална крачка напред, която ще ни помогне да разберем как функционират мозъците на организмите на Земята.

За да направят видеото, изследователите са използвали нова техника – суперчувствителна флуресцентна сонда, която разпознава невралната дейност. Чрез нея виждаме как невроните светват, когато са активни.

Каква е следващата стъпка? Японските учени ще се опитат да приложат своя метод и върху мозъците на други организми.

инфо: http://www.obekti.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

 

2 коментара
  1. Eva Borisova 10 години ago
  2. osemnova 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.