Човешкият мозък може да живее поне 200 години

mАмерикански учени твърдят, че човешкият мозък може да живее поне 200 години.

Проблемът е, че тялото не може да се приспособи към толкова дълго „пътуване“ и да подсигури работата на мозъка.

Смяташе се, че мозъкът престава да функционира с времето, необходимите хранителни вещества се губят и работата, която извършва, също се губи. Но сега изследователите смятат, че възможността мозъкът да живее в продължение на 200 години, е изключително реална.

За да се удължи животът на мозъка, учените искат да създадат изкуствено човешко тяло.

Днес има бионични протези, които се „командват“ от мозъка. С течение на времето тези протези ще могат да заменят не само човешките крайници, а дори органи в тялото.

Вече има разтвори, които заместват кръвта и са способни да осигуряват кислород и хранителни вещества за изкуственото тяло и мозъка. Подобни методи са доказани и приложими в съвременната медицина. Изследователите смятат, че по този начин мозъкът може да се снабди с необходимите му хранителни вещества.

инфо: http://www.novini.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.