Учените записаха странен сигнал от клъстера Персей

клъстерАстрофизиците са записали мистериозен сигнал, чийто източник е на разстояние  240 милиона светлинни години от Земята. Според учените, неидентифицираният сигнал е с дължина на вълната в рентгеновия диапазон. Неговата  природа остава загадка за учените, съобщава Telegraph.

Сигналът идва от клъстера Персей, един от най-масивните обекти във Вселената. Според учените, сигналът може да бъде считан за едно от убедителното доказателства за съществуването на т. нар. тъмна материя.


Смята се, че тъмната материя съставлява 85% от цялата материя във Вселената, но тя не произвежда и не  поглъща светлина, така че е невъзможно да се види.

Изследователите смятат, че сигналът от клъстера Персей е следа от разпада на така нареченото „стерилно неутрино“ – хипотетичен вид неутрино, което взаимодейства с обикновената материя чрез гравитация.

Вижте още: 

ОРЕОЛ ОТ ТЪМНА МАТЕРИЯ ПРАВИ ЗЕМЯТА ПО-ТЕЖКА, ОТКОЛКОТО ПРЕДПОЛАГАМЕ

инфо: http://nepoznato.energetika-bg.com/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.