Упражнения за подобряване на зрението

окоОчите работят, благодарение на мускулите, а мускулите трябва да се тренират – казват офталмолози. Движението на очите е добре да се извърши сутрин или вечер преди сън.

Всяко упражнение повтаряйте от 5 до 30 пъти, започнете с малко и постепенно увеличавайте натоварването. Правете движенията плавно,  без резки движения, мигането също е полезно. Не забравяйте да свалите очилата или контактните си лещи преди да започнете упражненията. Упражненията за подобряване зрението ви са  един чудесен начин то да се възстанови.

Упражнение № 1. ГЛЕДАМЕ ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА

Направете си малка точка от пластелин и я залепете на стъклото. Изберете си отдалечен обект извън прозореца, гледайте в далечината няколко секунди, после преместете поглед върху точката. После може да усложните упражнението, като се фокусирате върху четири различни обекта.


Упражнение № 2. МАСАЖ

Отваряте широко очи (като на изплашен човек). Стоите изправени. Стиснете силно очи за около 5 секунди, след това ги отворете отново широко, повтаряте 8-10 пъти.

Упражнение № 3. ХИДРОМАСАЖ

Два пъти дневно, сутрин и вечер, наплискайте очите си с вода. Сутрин, първо с топла (не толкова, че да се попарите) и още веднъж със студена. Преди сън направете същата процедура, но в обратен ред, първо студена,  а после с топла вода.

Упражнение № 4. РИСУВАТЕ КАРТИНКА

Първа помощ за очите – затворете ги за няколко минути и си представете нещо приятно. А като  покриете с длани очите, кръстосвайки пръсти в средата на челото и потърквате леко, то ефектът ще бъде забележителен.

Упражнение № 5.  СТРЕЛЯНЕ С ОЧИ

– Поглеждайте нагоре и надолу с максимална амплитуда
– Чертайте кръг по часовниковата стрелка и обратно
– Движете поглед от крайно ляво до крайно дясно, а след това в обратната посока.
– Начертайте квадрат с поглед
– Движете погледа като по дъга
– Движете очите във формата на ромб
– Нарисувайте с очи лъкове
– Движете очите във формата на буквата „S“, първо в хоризонтално положение, после във вертикално.
– Чертайте с очи вертикални дъги, първо по часовниковата стрелка, а после обратно.
– Придвижете погледа от единия ъгъл до другия на квадрата по диагонал.
– Опитайте да съберете очи пред носа си.
– Мигайте интензивно, като пеперудени крила.

инфо: http://30dumi.eu/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.