Древната врата на боговете в Перу

я4Древна каменна структура с впечатляващи размери е открита в Марк Хауи – планински район в южната част на Перу.

Тукашните перуанци наричат тази структура „Градът на боговете“. Камената постройка не е изследвана детайлно, защото местноста в която се намира е трудно достъпна. В този район има и други структури и полуразрушени сгради, които лесно могат да бъдат забелязани от самолет.

Вратата-портал към божественият град се намира в една от скалите на билото. В центъра и има дупка, която прилича на ключалка.

На находката попаднал Хосе Луис Делгадо Maмани, който работел като професионален вoдач на туристите, съпровождайки ги по околните руини и пътеки.

„Започнах да сънувам вратата непрекъснато, след като я открих. В сънищата ми се връщах там отново и отново, а вратата беше открехната и от нея струеше изумрудена светлина“ – това е разказал водача пред местната преса.

След като вратата била открита  през 1996 година, в местноста започнали археологически разкопки.

Според легендите на инките, това е районът на Бога, а когато били към края на живота си, великите мъдреци идвали на това място и преминавали през портата. Някои от тях обаче се завръщали с невероятни сили и знания.

В друга легенда се разказва за испанските конквистадори, които започнали да плячкосват перуанските села веднага след пристигането си. Жрецът на инките – Арами Мари, притежавал магически диск, който според инките бил ключът на боговете. Жрецът взел този диск, събрал оцелелите от набезите на испанците, преминали през портала и изчезнали завинаги.

Последвайте ни във Facebook

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.