Сноудън: Западните служби се занимават с пропаганда

сноудънСпециалните служби на Англия и САЩ използвали социалните мрежи, а в частност, Twitter, YouTube и Facebook, с цел да разпространяват дезинформация и пропаганда, а също да разпалват протестни настроения в различни страни, се посочва в документи, предоставени от екс-сътрудника на ЦРУ Едуард Сноудън.

В документите, в частност, се разказва, как в 2010 година по време на една от редовните срещи на сътрудници на специалните служби на Англия, Канада, Нова Зеландия, Австралия и САЩ се обсъждали методи за дискредитация на чужди правителства с помощта на „пропаганда“, „лъжа“, масово разпространение на материали“ и „специални истории“ в социалните мрежи.

Сноудън получи премия „За истината“

Бившият сътрудник на американските специални служби Едуард Сноудън стана лауреат на световно известната Премия на Риденаур в номинацията „За истината“, пише New York Times.

Заедно със Сноудън в тази номинация, награда ще получи и режисьорът – журналист Лаура Пойтрес, която му съдействала за публикуването на секретните материали.

Премията, наречена в чест на ветерана на Виетнамската война журналиста Рон Риденаур, получил известност покрай гръмко разследване, е учредена от Института на нациите и фонда Фертел.

инфо: http://www.cross.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Един коментар
  1. svetlana 7 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.