Няколко земетресения разтърсиха България

зПоредица от трусове бяха регистрирани на 9 юли на българска територия.

Според автоматичната сеизмологична мрежа на БАН в 20:06 часа трус с матнитуд 3.1 става в района на Рибарица, Тетевен, област Ловеч с дълбочина 50 километра.

Точно в същия час – с магнитуд 3.2 има земетресение в района на Генерал Тошево, община Тунджа, Ямболска област.

В 20:10 часа трус с магнитуд 2.1 е регистриран в района на Тополовград, област Хасково.

В 20:12 часа БАН съобщи за още едно земетресение – със скала 3.7 до Овчи Кладенец, община Тунджа, област Ямбол с дълбочина 1.5 километра и в 20:29 часа е регистриран още един трус в района на с. Скалица, община Тунджа, област Ямбол.

В 21:12 часа с магнитуд 3.8 в района на Тополовград на 251 километра от София също се усеща земетресение.

Трус с магнитуд 3.7 е регистриран в 21:12 часа, българско време, според автоматичните станции на БАН.


Според Европейския средиземноморски сеизмологичен център трусът в 20:12 минути, българско време, е с дълбочина 2 километра на 14 километра северозападно от Тополовград и на 37 километра югозападно от Ямбол. Земетресението е усетено в района, няма сведения за щети.

Трусът в 21:12 часа, според Европейския средиземноморски сеизмологичен център, е с магнитуд 4. Според БНР трусът в 21:13 часа също е усетен в района. Няма сведения за щети. Очакват се уточнени данни за сеизмичната поредица, съобщи БГНЕС.

инфо: http://profit.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.