12 от най-зловещите места (част 3)

продължение от част 2

Лудницата Бибери

лудницаЛудницата в Бибери е чудесен пример за едно много лошо отношение към пациентите. Открита е през 1907 г.  и до 1960 г. в нея са регистрирани 7000 пациента. Условията и отношението към хората били под всякава критика и поради тази причина през 1990 г. лудницата е затворена, а през 2006 г. е съборена.

Най-страшното в този случай не била мизерията на сградата, а нечовешкот отношение към хората.

По коридорите спели пациенти, въргаляйки се в човешки изпражнения. Има данни, че хората от персонала били много груби и често измъчвали пациентите. Един от психичноболните убил жена и я разкъсал, като разнесъл тялото й из цялата сграда. Малко преди да закрият лудницата двама пациенти били изписани, но са открити след 2 дни мъртви в реката наблизо.

Замъкът Лийп

замъкЗамъкът се намира в Ирландия и е едно от най-известните места в списъка.

Имението е построено в края на 15 век от О’Банън. По-късно замакът е превзет от О’Каръл. Една от стаите носи името „Кървавия параклис“. Много хора са били държани като затворници там, а по-късно били екзекутирани в замъка.

Носят се легенди, че призраци обитават замъка. Имало дори и звяр, наречен Елементал. Можело да се познае, че звярът е наблизо по миризмата на изгоряла плът и сяра.

Когато било правено обновяване на замъка, работниците се натъкнали на килия, която имала само една решетка. През тази решетка били хвърляни затворници, които били оставени да умрат бавно от глад и жажда. От тъмницата са извадени  3 колички с човешки останки.

Музеят на геноцида Тул Сленг

сленгВ Пном Пен, Камбоджа се намира музеят на геноцида – Тул Сленг. В Миналото сградата била гимназия, но през 1975 г. е превърната в затвор, където много затворници били измъчвани и в крайна сметка намерили смъртта си. Голяма част от тях били войници и правителствени агенти от режима на Лон Нол.

Говори се, че призраците на около 17 000 погубени хора продължават да бродят по коридорите и стаите и да предизвикват мистериозни случки. Много от жертвите били принудени да признаят за престъпления, които не са извършили. Сред убитите е имало американци, французи, новозеландци, австралийци, араби, индийци, пакистанци и виетнамци. Смята се, че оцелелите от ужаса на затвора са едва 12 души.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.