Алкохолните пристрастия на известните

Известните личности употребяват алкохол, за да се отпуснат или, обратното, да получат стимул за творчество, като неизменно избират алкохола, който им е по душа

ЕРИХ МАРИЯ РЕМАРК

В своя роман „Триумфална арка“ Ремарк буквално пее ода на калвадоса. Тъй като главният герой има много общи черти със самия автор, калвадосът започва да се смята и за любима напитка на писателя. Но самият Ремарк по време на работата над екранизацията на роман си отбелязва, че съществената разлика между него и Равик е именно в това, че писателят не може да понася калвадоса. По-късно той го потвърждава в интервю, признавайки, че за романтичното описание на калвадоса е вдъхновен от самото название на на напитката.

Съществува реална история как в берлинския ресторант, често посещаван от Ремарк, самият Гьоринг решава да си поръча любимото вино на писателя. Но му отказват с обяснението, че цялото вино от този сорт е изпито от Ремарк преди бягството му от Германия.

ГРИГОРИЙ РАЗПУТИН

За разлика от представите за стареца, като любител на водката, Григорий Разпутин е поклонник на виното „Мадейра“ („Мадейра“ е португалско ликьорно, подсилено вино с тъмнозлатист цвят, което се прави на гористия остров Мадейра. Вината „Мадейра“ могат да бъдат както десертни, така и сухи). И въпреки славата му на разпътник той никога не се напива до безпаметство, запазвайки пълен контрол.

КАРДИНАЛ РИШЕЛЬО

Именно с леката ръка на Ришельо във Франция започва да се развива културата на храненето и пиенето. Самият монсеньор следи как готвачите му приготвят храната и лично създава първата сложна гарнитура. Кардиналът е голям ценител на френските вина, отдавайки предпочитание на всичко, което се доставя на трапезата му от провинция Бордо.

ПЕТЪР ПЪРВИ

Великият руски цар е известен не само с военните си победи и множеството си реформи. Той дава пример на болярите да употребяват не само кафе, картофи и патладжани, но и силни напитки. Самият цар много обича да „удари“ някоя и друга водка, като особено уважава „Гданската“, чиято оригинална рецепта, уви, не е запазена до наши дни.

ВЛАДИМИР ЛЕНИН

Вождът на световния пролетариат е голям любител на бирата. Обича да съчетава пенливата напитка с леко осолена пъстърва или картофки. При това любовта му се ограничава с доста скромни порции, затова не може да бъде упрекнат в прекомерно увлечение по алкохола.

инфо: popantofi.com

Вижте още:

Morkadis

Известни личности, които са се страхували, че могат да бъдат погребани живи

10 личности, които са били слаби ученици, но са станали известни и богати

Известни личности с неособено щастливо детство

Великите писатели, които посегнаха на живота си

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.