Американска телевизия ще предава екзорсизъм на живо

 свещеник

Феноменална практика ще предаде директно в ефир телевизионният канал Destination America. На 30-ти октомври, точно в навечерието на злокобния празник Хелоуин зрителите на канала ще могат да станат свидетели на прогонване на демони, ритуалът, познат още като екзорсизъм.

Екипът на Destination America ще предава пряко от дом в предградие на Сейнт Луис, Мисури. На това място в средата на миналия век свещеникът Реймънд Бишоп изгонва зли сили, които се настанили в тяло на момченце.

Този случай послужил като вдъхновение на писателя Уилям Питър Блади, за да създаде страховития си роман Екзорсистът през 1971 година. Две години по-късно излиза и филмът със същото заглавие на режисьора Уилям Фридкин, където злите духове биват прогонени от момиче.

В предаването на Destination America обаче демоните няма да бъдат пропъждани от хора, а от жилище край Сейнт Луис. Ритуалът ще бъде изпълнен от група екзорсисти, сред които ще е и екстрасенсът Чип Кофи.

Екзорсизмът /от латински-Exorcismus/ представлява практика за премахване на демони или всякакви бесове, настанили се в тяло на човек или животно, както и в дом.

Тази практика е известна още от Древността и макар в днешно време на този ритуал да се гледа малко скептично, той продължава да се прилага в някои развити страни.

Прогонването на зли духове е познато както на индуизма, така и на исляма и християнството. В християнството този ритуал се изпълнява със силата на Христос. Специалистите, които извършват екзорсизъм, се наричат екзорсисти. Те извършват ритуала с помощта на молитви, жестове, икони, амулети и др.

Обичайно обсебените от зли сили хора не осъзнават, че в тях живее демон, който контролира тялото им и ги кара да извършват агресивни действия. Те крещят, правят резки движение, говорят с непознат до този момент глас на близките си, гледат налудничаво.

Специалистите по екзорсизъм обясняват, че най-уязвими към обсебване от демони са хората, които имат слаба вяра и са се отдалечили от Бога. Според тях много високопоставени лица, имащи власт, са обладани от опасни сили.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още: 

НАЙ-УЖАСЯВАЩИТЕ ФИЛМИ, ВЗЕТИ ОТ ЖИВОТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.