Археолози откриха древен град на цивилизацията на хората-маймуни

4

Археолози са направили удивително откритие в сърцето на хондураската джунгла. След десетилетия проучвания те са открили останки от древен град, за който се смята, че е бил обитаван от една от най-тайнствените цивилизации в света – на хората-маймуни.

Древната цивилизация на хората-маймуни е слабо позната на науката. Смята се, че е съществувала още в дълбока древност. С идването на испанските конкистадори нейните представители се скрили възможно най-дълбоко в джунглата, за да се предпазят от набезите на алчните европейци.

От оскъдните сведения, с които учените разполагат, може да се предположи, че хората-маймуни са разполагали с богати златни залежи. В местния фолклор се срещат редица предания за райски или златен град.

Смята се, че представителите на това хондураско племе са обожествявали гигантска маймуна, а ако се вярва на преданията, самите те са били наполовина хора-наполовина маймуни. Столицата на племето била позната под името Белият град.

Търсенето на скритата столица на хората-маймуни датира още от XVI век. Той е издирван безрезултатно от конкистадорите на Ернан Кортес. Смята се, че през 1940 г. градът е открит от американския изследовател Тиодор Морд, но той умира без да разкрие местоположението му пред никого.

Останките на Белия град са открити от експедиция от американски и хондураски археолози в сърцето на необитаемата област Москития. Тя е известна с блатата, реките, планините, гъстите си гори и свирепи комари.

Експедицията е била придружавана от въоръжени военни части.

Точната локация на града е била открита след изследване от въздуха с радар. Той е разкрил пред учените, че вземята под джунглата се намира огромен архитектурен комплекс.

До сега в Белия град са открити над 52 артефакта, които се показват на повърхността, но се смята, че много повече лежат заровени в земята. Най-удивителната находка е глава на човек-ягуар.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още: 

АРХЕОЛОЗИ НА ПЪТ ДА РАЗКРИЯТ ЗАГАДКАТА НА КИТАЙСКИТЕ ТЕРАКОТЕНИ ВОИНИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.