Астероидът Апофис може да се сблъска със Земята през 2068 година

Учени от Държавния университет в Санкт Петербург предупредиха, че съществува опасност откритият през 2004 година астероид Апофис да се сблъска със Земята през 2068 година, предаде РИА „Новости“.

Специалистите отчитат, че на 13 април 2029 година небесното тяло ще премине само на 38 хиляди километра от нашата планета. Това е десет пъти по-малка дистанция от разстоянието от Земята до Луната.

Възможни са траектории на приближаване на Апофис и през 2044, 2051 и 2060 г., но най-опасното според руските учени ще бъде през 2068 година. Размерът на небесното тяло е 325 метра, припомня агенцията.

инфо: novini.bg

Вижте още:

Вижте какво ще се случи, ако голям астероид удари Земята

Кои птици са оцелели след астероида унищожил динозаврите?

На Земята падат все повече астероиди

Удар на гигантски астероид е формирал днешния вид на Марс

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.