Астероид чудовище лети към Земята

астероид

Руският роботизиран телескоп „Мастер“ е открил потенциално опасен за Земята астероид, съобщава Интерфакс.

Този телескоп е разположен в лабораторията Съдърланд (ЮАР).

Диаметърът на открития астероид може да достига километър и неговото завъртане около Слънцето е равно на две земни години и съвпада с марсианската година, съобщил ръководителят на лабораторията за космически мониторинг на Държавния астрономически институт Владимир Липунов.

„Това чудовище е три пъти по-масивно от Апофис, от чието приближаване се опасяваме във втората половина на 20-те години“, уточнил Липунов.

Той напомнил, че за няколко години работа мрежата от телескопи роботи „Мастер“ е открила и изследвала около 800 космически взрива на обекти, разположени до 12 милиарда светлинни години, а също така е открила няколко опасни за Земята астероида.

инфо: cosmos.actualno.com

Вижте още: 

500 АСТЕРОИДА ЗАПЛАШВАТ ЗЕМЯТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.