Астро: Ден за почивка и вътрешна хармония

pixabay.com

Луната е в знак Водолей до 06:31ч на 26 юли

Подходящо време за обучение, самообразование, учене, повишаване на квалификацията, за научен, творчески, интелектуален труд. През този период може да се случат всякаквинеочаквани събития – щастливи или нещастни. Неподходящо време за смяна на работата, за общуване с официални инстанции, с началници.

Уязвими са коленете, долните стави. Да не се тича, да не се върви продължително или да се стои дълго време прав. Очите също са уязвими. Да не се сменят лекарствата и метода на лечение.

Лунен календар – 16 лунен ден до 22:18ч на 25 юли (от 21:42ч на 24 юли)

В този ден се постига равновесие и хармония между физическото и астралното тяло. Добре е във всичко да се търси златната среда. Благоприятно е да се медитира върху символите на лунния ден – пеперудата, гълъба.

Денят не предразполага към активност, способства тихата и спокойна атмосфера. Не се препоръчва нищо да се предприема. Колкото и да се стараете, особени резултати няма да постигнете. Общият енергиен спад обхваща всички страни на човешкия живот. Получава се нещо като „мъртъв период“.

Днес да се насладят на почивка ще могат тези, които действително заслужават, които предните дни здраво са работили. А тези, които са бездействали, могат да почувстват спад във физическата и моралната сила. На тях ще им липсва всякакво желание, ще имат променливо настроение, целият свят ще им е крив и ще са постоянно раздразнителни. Но причината за всичко това са самите те.

Постарайте се да сте кротки и мирни, не започвайте да изяснявате отношения с никого. Не се дръжте предизвикателно. Запазете спокойствие и хармония. В този ден не трябва да се крещи и да се държите безцеремонно. Не бива да се нарушава хармонията на деня, каквото и да се случва.

Време за контакти с природата, разходки, пътуване. Ден за обновяване на кръвта. Болестите на този лунен ден имат психическа природа. Така човек, който постоянно е раздразнителен и се ядосва, страда от болести на жлъчката, а мъката и депресията могат да се отразят, например на стомаха. Лечението се извършва само с психотерапия и самовнушение. Ако се замърсят дрехите, дори едно петънце да се появи, това е признак за духовна нечистота.

Лунният календар не препоръчва да се ядат гъби и храна от животински произход, както и продукти, които имат фалически вид, например краставици, моркови, банани и др.

Не е подходящо за покупки, подстрижка и за сексуални отношения и даже съпрузите трябва да го помнят това. Това е ден за отдих във всякакъв смисъл.

Следва 17 лунен ден от 22:18ч на 25 юли до 22:48ч на 26 юли

Слънчев календар – 7 слънчев ден – Може да се планира бъдещето, да се помисли за по-далечни перспективи. Подходящо за творчески дела. Не бива да сте мрачни в този ден. Не се препоръчва да седите у дома си в пълна изолация и уединение. Добър ден за пътуване, екскурзия, както и да се прекара времето извън дома.

Меркурий в опозиция с Плутон

Противопоставянето на Меркурий/Плутон може да предизвика някои борби за власт не само в политиката, но и дори в най-добрите семейства, с тежки последици. Този транзит предизвиква хората да говорят, да си противоречат, да се държат враждебно. Меркурий е планетата на комуникацията, жизнеността и мъдростта, влияеща върху това колко сме любопитни, методични и изразителни. Когато двете планети се противопоставят една на друга, е вероятно да се появи динамично напрежение. Плутон е планетата, отговорна за промяната и преоткриването в живота ни, тя ни разтърсва в основите на нашите основни вярвания, води до вътрешна трансформация. Някои дори може да почувстват, че са преследвани и принуждавани от други да правят това, което не искат. Тази опозиция създава голямо напрежение, както от умствена, така и от емоционална гледна точка. Този период е идеален за изучаване и разкриване на тайни. Интензивността на умствените енергии изисква определени отговори. Решенията взети по това време не са обективни, което означава, че после може да бъдат отложени за известно време, да бъдат отново преоценени. Не се опитвайте да убеждавате другите в нещо, което искате в този период. Най-много да постигнете обратният ефект.

източник: novini.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.