Бамбук у дома – символика и магически свойства

pixabay.com

Бамбукът се е превърнал в символ на жизненост, гъвкавост, сила на духа и успех през вековете. Растението бамбук наистина демонстрира абсолютно невероятни качества: има фантастична способност да издържа на всякакви трудности, да пробива всякакви препятствия.

В Китай бамбукът се смята за благородно растение, наричано още „стъблата на щастието“. Там се препоръчва да се отглежда в градината, да се държи в къщата, от него се правят бижута-амулети и всякакви полезни прибори, съдове и декорации.

Какво символизира бамбукът в дома?

Смята се, че със своята сила и здравина на стеблото, бамбукът символизира физическа и духовна сила, издръжливост и увереност. Според източната философия бамбукът и изработените от него предмети са много благоприятни за човешката енергия. Те привличат здраве, късмет, успех, благоденствие, живителна положителна енергия към дома. В същото време бамбуковите стебла отблъскват от дома и обитателите му лошата енергия, пазят от негативните влияния и дори се смята, че преобразуват лошата енергия в добра.

Хармония в дома с бамбук

Бамбукът и неговите магически свойства се проявяват в различни ситуации. Пръчки, камбани, флейти, направени от него, окачени в къщата на тъмночервени връзки, помагат за „заглаждане“ на конфликтни ситуации, заобикаляне на острите „ъгли на съдбата“. Такива сувенири не позволяват на добротата, спокойствието и хармонията да изтичат от стаята през образуваните „енергийни дупки“.

pixabay.com

Защита на дома с бамбук

Според Фън Шуй бамбукът действа и като мощен защитник на къщата от негативни енергии, отрицателни потоци и дори зли духове. За да предпазят къщата от външно зло, бамбукови композиции или саксии с жив бамбук се поставят близо до входната врата, а за подобряване на съня – близо до главата на леглото.

Лична защита с бамбук

Висулка или гривна от бамбук ще ви помогнат да пренасочите правилно потоците от жизненост, да отворите чакрите и да действате като личен амулет срещу черни мисли и магически влияния отвън. На изток хората са убедени, че бамбуковите продукти са уникален подарък, който е идеален за всеки човек, така че могат да го подарят за всеки повод.

Живо растение в дома – за помощ и защита

Талисманите и амулетите не ви се струват привлекателни? В този случай можете да изберете жив бамбук (стайно растение), за да защитите дома си – магическите свойства на последния ще бъдат още по-силни. Позволено е да се поставят саксии или вази със зелени стъбла във всяка част от жилищното пространство, но това ще засегне различни области от живота.

Къде да сложим бамбука вкъщи?

Morkadis

Например, в югоизточната част на дома има така наречената „социална зона“. Искате ли семейството ви да няма финансови проблеми? Поставете жив бамбук на нощното шкафче в ъгъла в този сектор. Ваза с три зелени стъбла на рафт до източната стена ще хармонизира семейните отношения.

Двойка растения на югозапад ще пречистят енергията в „зоната на любовта“, като ви позволят да привлечете достоен партньор в дома си или да поддържате добри отношения със своя.

Ако искате да активирате зоната на богатството, поставете бамбуковите стъбла в югоизточната, а ако искате да получите помощ по някакви важни въпроси, поставете бамбука в зоната на приятели и помощници – в северозападната част на дома.

Колко бамбук да сложим в дома си?

Обикновено количеството бамбук се избира в съответствие с изискванията на Фън Шуй. Числата 5 и 7 се считат за много щастливи на Изток, следователно, за благоприятен ефект върху енергията на къщата, можете да се спрете на композиции от пет или седем стъбла. Ако ги поставите на маса в центъра на стаята, здравето на всички в домакинството ще се засили. А девет зелени пръчки, дарени на ученик или студент, ще символизират успеха в научаването на нови неща и ще дадат мъдрост.

Дори и да не вярвате в символизма и магическите му качества, бамбукът остава красив и качествен материал за декорация на дома. В съвременният свят от него освен декоративни елементи, се изработват мебели, съдове и дори платове, които успешно се вписват във всеки интериорен стил. Така че, не го пренебрегвайте, в крайна сметка може да ви е само от полза!

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Опашат щир и неговите магически свойства

Магически свойства на лавандулата, за които не подозираш

Магически свойства на шипката

Какви магически свойства притежават цветовете

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.