Блокирани чакри – ще познаете по проблемите, които имате

pixabay.com

Всяка чакра е свързана с определен аспект от живота и ако е блокирана, веднага се проявява като физически или психологически проблем. Но не е толкова трудно да се установи циркулацията на енергия в чакрите. Ще ви дадем най-достъпните препоръки.

1. Кореновата чакра – представлява нашите корени и основа, и е свързана с аспектите на оцеляване.

Местоположение: основата на гръбначния стълб в опашната кост, меките части.

Кои аспекти са свързани: ежедневни житейски проблеми (финанси, хранене и др.), може да възникне умора, разногласия с членове на семейството и обща дезориентация.

Какво да правите?
Визуализирайте потока на разтопена лава под вас (ярко червено). Вървете боси в откритото пространство, спрете и си представете, че от стъпалата ви поникват корени дълбоко в земята. Решаването на всякакви семейни проблеми може да ви помогне да излекувате тази чакра.

2. Сакралната чакра е връзката ни с външния свят и способността да приемаме други хора и нови преживявания.

Местоположение: Долна част на корема, под пъпа.

Свързана с: чувства на изобилие, благополучие, удоволствие и сексуалност. Ако чакрата е блокирана, има хормонален дисбаланс, липса на желание за всякаква активност и проблеми от сексуален характер.

Какво да правите?
Всяко творчество има потенциалната сила да лекува тази чакра, но само ако човек наистина се наслаждава. Сексуалните практики действат по същия начин.

3. Чакрата на слънчевия сплит – нашата увереност и способност да контролираме живота си.

Местоположение: Горната част на корема в близост до пъпа.

С какви аспекти е свързана: самооценка, увереност,самочувствие. От друга страна: нарушения на храносмилателната система, мускулна слабост, нисък имунитет и ниско самочувствие.

Какво да правите?
Анализирайте своя житейски път и избора, който сте направили, опитайте се да намерите и приемете истинското си Аз.

4. Сърдечната чакра – нашата способност да обичаме.

Morkadis

Местоположение: Центърът на гърдите малко над сърцето.

С какви аспекти е свързана: любов, радост, вътрешен мир. Блокираната чакра води до проблеми с кръвното налягане, сърдечни симптоми, гняв, летаргия и страх от любовни преживявания.

Какво да правите?
Визуализирайте ярка бяла светлина в центъра на гърдите си и позволете бавно да се разширява, когато събуждате тази чакра се освобождавате от емоционален дистрес. Също така, добре е да си водите дневник или да поговорите с добър и близък приятел.

5. Гърлена чакра – способността ни да общуваме.

Местоположение: гърло.

С какви аспекти е свързана: общуването, самоизразяването, справедливостта. Блокирането на чакрата води до хипотиреоидизъм, неудовлетвореност и страх или невъзможност за изразяване на себе си.

Какво да правите?
Пейте, танцувайте, пишете, говорете и викайте, изразявайте се, оставяйте настрана страхове и съмнения, защитавайте си личните вярвания и подкрепяйте други хора, техните идеологии, но особено се стремете да бъдете верни на себе си и винаги се показвайте като истински човек.

6. Чакра на третото око – способността ни да се фокусираме и виждаме общата картина.

Местоположение: в средата на челото между очите.

С какви аспекти е свързана: интуиция, въображение, мъдрост, способност за мислене и вземане на решения. Нарушения на чакрата: главоболие, липса на разбиране, объркване и липса на интуитивно зрение.

Какво да правите?
Визуализирайте третото око в средата на челото, слушайте гласа на интуицията.

7. Коронната чакра е най-високата чакра, която представлява способността ни да се развиваме духовно.
Местоположение: връхната част на главата.

С какви аспекти е свързана: вътрешната и външната красота, връзката ни с духовността, чистото блаженство. Всякакви блокажи водят до главоболие, замъглено съзнание, хроничен страх, чувство на разединение, липса на доверие към света/вяра/надежда.

Какво да правите?
Тази чакра представлява връзката с божественото и света на високите вибрации. Визуализирайте светеща бяла енергия, спускаща се отгоре и покриваща върха на главата ви, визуализирайте отваряне и заздравяване на коронната чакра. Говорете (на глас или наум) със своя Висш Аз и поискайте насоки, изцеление и мъдрост.

Ако имате блокирани чакри, това се проявява във физически или емоционален план, много важно е енергията да тече правилно.

източник: bukvarche.com

Вижте още:

Как да изчистите чакрите си и да получите здраве?

Техники за изчистване и разширяване на аурата 

Четири знака, че 6-тата ви чакра е отворена

Кундалини: Спящата божествена енергия вътре в нас

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.